McKenzie- menetelmä Mekaaninen Diagnostisointi ja Terapia® (MDT) on kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja hoitomenetelmä, jonka fysioterapeutti Robin McKenzie Uudesta Seelannista kehitti erityisesti selkäranka- ja raajakipujen tutkimiseen ja hoitamiseen. Menetelmä on ollut käytössä jo yli 30 vuoden ajan.

MDT- terapeutit tutkivat ja diagnosoivat kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä alueita. Tämä tarkoittaa, että MDT- tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa rangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa.

Potilaan opettaminen ja aktiivinen osallistuminen

MDT on ajatusmalli, joka perustuu potilaan opettamiseen ja aktiiviseen osallistumiseen selkä-, kaula- ja raajaongelmia hoidettaessa. Tämä on ehkä yksi eniten tieteellisesti tutkittu fysioterapian menetelmä.

Menetelmän keskeinen piirre on potilaan tutkiminen, turvallinen ja luotettava tapa määrittää tarkka diagnoosi. Vasta sen jälkeen tehdä asianmukainen hoitosuunnitelma. Kalliit tutkimukset, kuten esimerkiksi MRI (magneettitutkimus), ovat usein tarpeettomia. MDT -terapeutti voi nopeasti arvioida potilaskohtaisesti sopiiko tämä menetelmä juuri tälle potilaalle.

 Ota yhteyttä