Lymfaterapialla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia ja sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus.

Imusuoniston toiminta, jota tällä menetelmällä tuetaan, on verenkierron kanssa rinnakkainen kuljetusjärjestelmä. Imusuoniston tärkeimpänä tehtävänä on poistaa kudoksiin aineenvaihdunnassa jäänyt neste ja valkuaisainekuorma. Turvotustiloissa imusuonisto ei jaksa kuljettaa tätä kuormaa pois.

Erilaiset turvotukset voivat johtua synnynnäisistä kehityshäiriöistä tai olla seurausta imusolmukkeiden poistosta ja sädetyksestä tai johtua imusuonistoa vaurioittaneesta operaatiosta, traumasta tai tulehduksesta. Usein turvotus on alueellista, mutta kroonista ja yleensä etenevää. Aikainen lymfaterapian aloittaminen on tästä syystä tärkeätä ja tuottaa parhaat hoitotulokset.

Mitä on Lymfaterapia?

Lymfaterapia on kevyttä pumppaavin liikkein tehtävää käsittelyä. Käsittely voi kohdistua vartalon, raajojen, pään ja kasvojen alueelle.

Hoitojakso on yleensä tiivis, hoitotiheydeksi suositellaan 1-5 kertaa viikossa. Lymfaterapiaan on olennaista yhdistää kompressiohoito. Sillä tarkoitetaan painetekstiilejä kuten tukisukkia, -hihoja ja tukisidoksia. Ihonhoito on luonnollisesti olennaista.

Terapeuttista harjoittelua käytetään lymfahoidon tukena, koska on olennaista turvata lihaspumpputoiminta, nestekierto, nivelliikkuvuudet ja lihasten elastisuus. Tukimuotona käytetään lymfateippausta.

Lymfaterapian vaikutukset:

  • Vähentää turvotusta
  • Vilkastuttaa imunestekiertoa
  • Lievittää kipua
  • Edistää vammoista toipumista
  • Rentouttaa kehoa ja mieltä

 Ota yhteyttä